Wie zette mijn naaktfoto’s online?

Naaktfoto's, Samenwerking

Samenwerking ‘Wie zette mijn naaktfoto’s online?’

Dankzij een gouden tip van Sabine Meulenbeld start voor Blootnodig een bijzondere samenwerking met schrijfster Jantine Jongebloed en BlossomBooks.

Met als doel? Het starten van een seksuele revolutie, met een positief geluid over (o.a.) sexting!

In de spannende detective “Wie zette mijn naaktfoto’s online?” verteld Jantine haar verhaal: “Wie had haar naaktfoto’s online gezet? En wat er precies gebeurd toen zij 16 jaar was?” Na wat speurwerk vond ze de daders en vroeg ze hen wat zij er zelf van vonden.

Op donderdagavond 4 november om 18.30 uur wordt tijdens de uitgebreide boekpresentatie het boek ‘Wie zette mijn naaktfoto’s online? gepresenteerd.

Jantine schreef dit verhaal speciaal voor jongeren nadat haar gelijknamige artikel in de Volkskrant Magazine viral ging. Het is niet alleen een persoonlijke zoektocht naar wat haar overkwam op haar zestiende, maar een universeel verhaal over seksualiteit, sexting, slut shaming, schaamte, schuld en de rol van sekseducatie. De editie voor jongeren bevat niet eerder gepubliceerde scènes en vragen voor de lezer om tijdens het lezen op te reflecteren.

Wie zette mijn naaktfoto’s online? is een spannende detective en een positief pleidooi in één: een oproep om op een andere manier te praten over seksualiteit en sexting. Thuis, met elkaar en op school.

Tijdens de boekpresentatie vertelt Jantine haar persoonlijke verhaal. En presenteren wij, voor vele collega’s en partners uit het werkveld, de speciale jongerentraining die wij bij dit boek hebben ontwikkeld, onze ervaringen en de noodzaak.

“Tijdens onze jongeren training luisteren we samen naar Jantine en bespreken we op interactieve manier de situatie. Want dit is niet alleen Jantine haar verhaal.. maar ook dat van vele jongeren in Nederland. Tijd dus voor dit gesprek over consent, slutshaming en ook zeker; seksueel plezier… ook online!”