Webinar gemist?

Webinar ‘positieve sekseducatie’

Webinar gemist? Wij praten je bij!

Heb jij het Webinar ‘positieve sekseducatie’ gemist?
Lees dan snel verder want in dit artikel delen we graag in het kort het belang van positieve sekseducatie en wijzen wij je op het aanbod van Blootnodig.

Met veel plezier kijken wij terug op het Webinar van afgelopen donderdag 3 maart. Georganiseerd in het teken van de maand van de leuke seks. Aan de hand van een interactieve presentatie gingen wij in gesprek met een enthousiaste groep mensen uit het werkveld. Studenten seksuologie, consuleten van de gezonde school, verpleegkundigen, expertcoaches en docenten, bedankt voor jullie deelname!

Heb jij het webinar gemist? Wij praten je graag bij:

Positieve sekseducatie

Jongeren geven massaal aan behoefte te hebben aan een meer open en eerlijk gesprek over seksualiteit. Ze willen praten over onderwerpen zoals seksuele identiteit, sexting, wensen en grenzen en plezier in seks. Jongeren zijn toe aan gevarieerde lessen die niet alleen theoretisch zijn, maar ook ervaringsverhalen bevatten. (bron: onderzoek Rutgers)

Want, om Ellen Laan te citeren:

“Pas als je weet wat je wel wil, kun je nee zeggen tegen wat je niet wil.”

Stichting Blootnodig

Daarom zijn wij Blootnodig gestart!

Wij gaan voor een samenleving waarbinnen alle jongeren van Nederland op een leuke en fijne manier seks en seksualiteit kunnen ontdekken en ervaren.

Het afgelopen jaar hebben wij veel onderzoek gedaan. Samen met de input van gedragswetenschappers, seksualiteit experts en natuurlijk jongeren en docenten, hebben we het project “training op maat” ontwikkeld. Met als uitgangspunt positieve sekseducatie.

Een training voor docenten en gastlessen voor jongeren, gericht op een open gesprek over seksualiteit. We bespreken thema’s zoals wensen en grenzen, lichamelijke kennis, online seksualiteit, genderdiversiteit en dat uiteraard met een positieve inslag.

Ben jij benieuwd naar onze interactieve oefeningen, ervaringsverhalen en meer? Kijk op www.blootnodig.nl voor ons aanbod.
Bel ons gerust bij interesse. Wij denken graag mee over de mogelijkheden bij jullie op school.