Aan de slag met de docenten van het Onderwijsmuseum

10 november tentoonstelling "Aahhh..!"

Aan de slag met de docenten van het onderwijsmuseum

Vanaf 10 november zie je bij het Nationele Onderwijsmuseum de tentoonstelling Aahhh..! Over lichaam, seksualiteit, gender en consent.

Blootnodig heeft de museumdocenten mogen trainen in het voeren van positieve gesprekken met jongeren. Daarnaast hebben we meegedacht in de ontwikkeling van werkvormen, en zul je onze trainers vinden ter ondersteuning tijdens het educatieve programma.

Aahhh..! Over lichaam, seksualiteit, gender en consent.

“Aahhh..!” laat zien dat relationele en seksuele vorming veel meer omvat dan dat ene hoofdstukje in de biologieboeken op school. Voorlichting geven en krijgen is niet alleen belangrijk, maar kan ook leerzaam, spannend en leuk zijn. Genoeg reden dus om snel je kaarten te halen.

De tentoonstelling is opgedeeld in drie thema’s: Ontdekken, Groeipijn en Vieren. Ontdekken staat voor leren door te doen, waarbij je je eigen informatie kunt kiezen. Groeipijn gaat over leren door te luisteren, met informatie over erkenning en reflectie. Vieren betekent leren door te delen, met gesprekken, ervaringen delen en interactie. Deze drie thema’s vind je terug in de drie paviljoens in de tentoonstelling.

Bij deze tentoonstelling hoort een uitgebreid educatief programma voor primair en voortgezet onderwijs. Oftewel, ook als school wil je dit niet missen. Zien we je daar?

Hier lees je meer informatie!