MBO Trainingen | Wensen & Grenzen

MBO, Sekseducatie, Trainingen
Trainingen voor MBO-Scholen

MBO trainingen | Wensen & Grenzen

De eerste MBO trainingen zijn een feit! In gesprek over seks op het Friensland College.

Tijdens de Week van de Liefde waren we te gast op het Friesland College in Leeuwarden.
Samen met studenten Pedagogiek, Interieurdesign en Onderwijsassistent gingen we in gesprek over positieve sekseducatie. Voor ons de eerste keer dat wij, vak gericht, met MBO studenten aan de slag zijn gegaan. Maar zeker niet de laatste, want dit was een dag om niet meer te vergeten.

Consent

De laatste tijd zijn de studenten meer met consent bezig dan ooit. Het nieuws rondom The Voice of Holland speelt, het heeft hen aan het denken gezet. Tijdens de trainingen delen studenten eigen ervaringen en onzekerheden. Door middel van interactieve oefeningen proberen we antwoord te geven op de vragen; hoe voelt een grens? En hoe geef ik dat het beste aan? Is dat altijd makkelijk?

Ook onderwerpen zoals online seksualiteit, het menselijk lichaam (waarbij het gesprek over de clitoris het meest indruk maakt!) en genderdiversiteit worden behandeld.

We sluiten de dag af met het goede nieuws dat er alweer nieuwe trainingen op het Friesland College op de planning staan en zowel studenten als docenten zeer positief terugkijken op de training.

“Heel waardevol en wat deed Blootnodig het leuk! Ook zeer leerzaam voor mijn collega en mij.”

Karlijn Zagers,
docent Burgerschap