Lesbrief wensen en grenzen

Informatie, Sekseducatie

Download nu de gratis wensen en grenzen lesbrief!

Lesbrief wensen en grenzen

De komende weken openen de scholen in Nederland hun deuren en gaat het nieuwe schooljaar van start! Na een ‘hot summer holiday’, vol nieuwe ervaringen, vakantieliefdes, actieve whatsapp groepen en poolparty’s, duiken de vo-scholieren en mbo-studenten de schoolbanken weer in.

Een nieuw schooljaar betekent een nieuwe ronde met nieuwe kansen, oftewel; tijd voor een nieuwe aanpak in het gesprek over seksualiteit. Let’s start, met een open en eerlijk gesprek over wensen en grenzen.

"44% van de meiden en 17% van de jongens wel eens heeft meegemaakt dat iemand over hun grenzen ging."

Ook bij jou in de klas

Als docent geniet ook jij de eerste weken van alle succesverhalen van fijne zomervakanties. Maar het is belangrijk om je ook bewust te zijn van het feit dat 44% van de meiden en 17% van de jongens wel eens heeft meegemaakt dat iemand over hun grenzen ging, variërend van een aanrakingen tegen de wil tot geslachtsgemeenschap. (bron: loketgezondleven.nl) We kunnen er niet omheen dat er helaas ook leerlingen zijn die deze ervaring(en) mee terug nemen de klas in.

Een positieve aanpak van sekseducatie, waarbij we een open en eerlijk gesprek voeren over communicatie, draagt bewezen (Seks! Rick van Lunsen en Ellen Laan) bij aan het voorkomen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Om hier ondersteuning in te bieden, presenteren wij tijdens de gouden weken, de gratis ‘lesbrief wensen en grenzen’!

Ga voor een veilige en open sfeer bij jou in de klas en download hem nu.

Download de Lesbrief