Gastles praktijkonderwijs

Gastles op het praktijkonderwijs

Seksuele voorlichting op het pratijkonderwijs

Blootnodig is steeds meer te vinden op het praktijkscholen en op scholen met leerlingen met (verstandelijke) beperkingen en complexe gedrags- en/of psychiatrische problemen.

Tijdens de gastles op het PRO staat veiligheid centraal. Er wordt rekening gehouden met kleinere klassen en de trainers spreken in heldere taal. We nemen ruim de tijd om de les voor te bereiden met de docent, die waar nodig, welkom is actief mee te doen met de les.

Door middel van interactieve oefeningen en ervaringsverhalen gaan we in op verbale en non-verbale communicatie rondom (o.a.) seksualiteit. Aan het eind van de gastles weten de jongeren wat consent inhoudt en hebben zij geoefend met het voelen en aangeven van wensen en grenzen.

Afgelopen week waren wij (o.a.) te vinden op het Berkenhof College waar we met de enthousiaste leerlingen van deze praktijkschool in gesprek gingen over seksualiteit.

Zoals docent Josée Hoogstad deelt: “Praten over wensen, grenzen en weerbaarheid is een belangrijk thema in sekseducatie. Niet alleen leerlingen doen goed mee en zijn enthousiast, ook de docenten waren zeer positief”.

Meer weten over gastlessen voor het praktijkonderwijs?